3.2.2017. 15:48
0
Slučaj maskiranih osoba na terenu: MUP HNK poručio upravi Veleža da nisu prijavili utakmicu
Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije oglasio se povodom reagiranja Fudbalskog kluba Velež vezano za incident na prijateljskoj utakmici sa FK Slobodom 1. veljače na sportskom centru „Circle international“ u Međugorju.

Iz MUP-a ističu kako nisu bili upoznati s odigravanjem prijateljske nogometne utakmice te da Policijska stanica Čitluk nije obavještena zakonom predviđenom procedurom o odigravanju spomenute utakmice, a da je poznato kako odigravanje utakmice prijavljuje organizator.

"Nadležna PU MUP-a HNŽ-a, u ovom slučaju PS Čitluk, trebala je biti obavještena o odigravanju ove utakmice", navode iz MUP-a te demantiraju što je navedeno u priopćenju FK Velež, a to je da je policija kasnila s intervencijom.

„Naglašavamo kako su se policijski službenici PS Čitluk, po dojavi tehničkog osoblja sportskog centra, uputili na mjesto događanja sa tri patrole, poduzeli sve mjere i radnje predviđene zakonom da se spriječi narušavanje javnog reda i mira“, navodi se u priopćenju MUP-a HNŽ-a koji je osudio priopćenje FK Veleža jer je, kako navode, rukovodećim ljudima tog kluba jako dobro poznata procedura i obveze policije po pitanju osiguravanja utakmica.

„Sugeriramo svim nogometnim klubovima i sportsko rekreativnim centrima da se pridržavaju važećih propisa koji uključuju i organiziranje  prijateljskih utakmica, te o organizaciji istih obavijeste nadležnu policijsku ustrojbenu jedinicu, kako bi se slični slučajevi izbjegli ubuduće. Također,  apeliramo na rukovodstva svih klubova da razgovaraju sa svojim navijačima i sugeriraju im fer i sportsko navijanje“, navode iz MUP-a.

 Poručuju kako će se,  kao i do sada, suprotstaviti svim zakonom predviđenim mjerama osobama sklonim izazivanju nereda na sportskim natjecanjima, bez obzira kojoj navijačkoj skupini pripadali.

 U povodu prekida prijateljske nogometne utakmice između Veleža i Slobode u srijedu u Međugorju, danas se priopćenjem za javnost oglasio mostarski klub u kojem je navedeno kako osiguranje za utakmicu nije postojalo kao ni reakcija policije koja, je po njihovu mišljenju, bila nedopustivo spora.

"S pravom se pitamo da li takvu policiju uopće treba plaćati, s obzirom da je evidentno kako ne radi vlastiti posao", poručili su iz Veleža.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.