25.2.2017. 8:11
0
Nigerijski fudbaler koji igra u Kini: Planiram otvoriti sirotište u domovini
Odion Ighalo, koji je iz engleskog Watforda prešao u kineski klub Changchun Yatai, planira otvoriti sirotište u Lagosu.
Nakon velikog broja fudbalera, i Ighalo je odlučio karijeru nastaviti u Kini koja posljednjih godina ulaže mnogo u nogomet.

Potpisao je za Changchun Yatai u transferu vrijednom 20 miliona funti.

Ipak, 27-godišnji nigerijski napadač je izjavio kako zarađenim novcem želi pomoći zajednici u kojoj je rođen i gdje je odrastao.

Inače, Ighalo dolazi iz Ajegunle, nigerijskog mjesta koje je poznato po kriminalu.

"Planiram otvoriti sirotište u Lagosu naredne godine. Ljudi su me zamolili da to uradim. Pomažem im otkad sam zaradio prvi novac. Nisam milioner, ali imam sasvim dovoljno novca kako bih mogao pomoći drugima", rekao je Ighalo.

Odion Ighalo je u dosadašnjoj karijeri igrao za Prime, Julius Berger, Lyn, Udinese, Granadu, Cesenu, Watford i Changchun Yatai.

U reprezentaciji Nigerije je u 12 nastupa postigao tri gola.

(Anadolu Agency/Amila Alijagič)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.