2.7.2017. 16:20
0
Velkoski: Uz pomoć navijača možemo do pobjede
Makedonski nogometaš Krste Velkoski, povratnik u redove FK Sarajevo, koji je sredinom prošle sedmice potpisao dvogodišnji ugovor s 'bordo' timom, smatra da klub s Koševa može proći moldavsku Zariju u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsku ligu.

Sarajevo je poraženo u gostima rezultatom 2:1 ali je Velkoski, koji nije putovao u Moldaviju, optimističan uoči revanša u glavnom gradu BiH.

- Drugo poluvrijeme smo odigrali odlično i stvarali veliki broj šansi. Pred našim navijačima možemo doći do pobjede i pozivam ih da dođu u što većem broju na stadion - rekao je Velkoski.

On je u dresu Sarajeva pružao zapažene partije, u svojoj dosadašnjoj karijeri odigrao je mnogo evropskih susreta. Kako govori, dvije utakmice u dresu Sarajeva su mu ostale u posebnom sjećanju.

- Posebna je draž igrati evropske utakmice i boriti se za prolazak u svaku narednu rundu. Bio sam učesnik playoffa u nekoliko navrata, a posebno bih izdvojio naše utakmice protiv Atromitosa i 'Gladbaha, gdje smo nošeni sjajnom podrškom sa tribina ostvarili odličan rezultat u Atini i priredili jednu čudesnu noć na Koševu pred 30.000 gledalaca protiv favorizovanog kluba iz Njemačke - zaključio je Velkoski.

Sarajevo dočekuje revanš meč protiv Zarije 6. jula na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20.00 sati, saopćeno je iz kluba.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.