25.3.2018. 16:57
0
Johnson rekao kako će Rusija iskoristiti Mundijal kao Hitler Olimpijadu 1936. godine, Southgate rekao da ga ne zanimaju riječi Johnsona
Gareth Southgate, selektor fudbalske selekcije Engleske, je na žestok način odgovorio britanskom političaru Borisu Johnsonu.

Piše: Haris Ahbabović

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije pred Mundijal u Rusiji tvrdi da će domaćin iskoristiti SP kao što je to uradio Adolf Hitler sa Olimpijskim igrama 1936. godine.

- Slabo me zanima šta misli ministar. Bio sam u Rusiji prošle godine. Stadioni su izvanredni, a objekti i trening centri izuzetni - rekao je selektor Engleske.

- Mislim da ne treba da pričamo samo o rasizmu u Rusiji. Treba prvo da počistimo svoje dvorište. U našoj zemlji se i dalje dešavaju stvari koje ne treba da se dešavaju. Mi i dalje upiremo prstom u Rusiji u kojoj ćemo biti gosti za tri mjeseca, a nismo riješili probleme u našoj zemlji. Zato mislim da treba da prestanemo da optužujemo druge - rekao je Southgate.

Southgate je dodao i da bi u Rusiju otišao i kao navijač jer se sve vrijeme koje je proveo u Rusiji osjećao „izuzetno prijatno“.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.