30.5.2018. 22:15
0
Zvjezdan Misimović: Imao sam informacije da me Sušić neće zvati
Oprostio sam se prije par godina od reprezentacije. Specijalan dan za mene, Ibiševića i Spahića, rekao je legendarni bosanskohercegovački fudbaler Zvjezdan Misimović gostujući na N1 televiziji.

On je kazao da termin za samu utakmicu protiv Crne Gore nije bio dobar, a potom je govorio i o odluci o prestanku igranja za bh. fudbalski tim. Kazao je da je to učinio uz ocjenu da prepusti mjesto nekom mlađem.

''Nezgodan termin za utakmicu, ne bih stavio rezultat i igru u prvi plan. Osjetio sam da je najbolji trenutak poslije Svjetskog prvenstva, bila je to jedna fenomenalna stvar, taj plasman, imao sam 32 godine i mislio sam da prepustim mjesto nekom mlađem. Možda se moglo igrati još par godina. Imao sam neke informacije da me selektor ne bi pozvao, mislim da je prva utakmica bila protiv Kipra u Zenici. Odlučio sam s porodicom da se oprostim, bilo je kontakta za baraž protiv Irske da se vratim, nisam osjećao mogućnost da pomognem'', rekao je Misimović.

Ocijenio je da selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki radi dobar posao.

''Dosta igrača se oprostilo u zadnjih godinu - dvije. Dolaze mlađi igrači. Robert Prosinečki dobro radi, dobro mu je došla američka turneja i već je učvrstio par momaka. Nadam se najboljem. Zasad su rezultati pozitivni'', dodao je legendarni fudbaler.

''Mislim da je pravi izbor, jednoglasno smo odlučili za Roberta Prosinečkog, ima veliko iskustvo, radio je već u reprezentaciji Azerbejdžana. Na dobrom smo putu i ima punu podršku od nas, a nadam se i od navijača i cijele Bosne i Hercegovine'', dodao je on.

Misimović je ocijenio da reprezentaciji danas treba lider poput Emira Spahića.

''Nisam ni ja sad neki lider bio što je vikao, možda više sa igrom. Edin Džeko i Miralem Pjanić su slični, nisu glasni, ali pokazuju igrom da su lideri, Emir Spahić je baš autoritet i znao svoje reći, na mjestu, takav tip igrača nam je možda falio u prošlim kvalifikacijama i baražu protiv Irske'', naglasio je on.

O navodima da je trebao zaigrati za Fudbalski klub Sarajevo.

''Ne bih rekao da sam bio korak od Sarajeva, više je to bio informativni ručak tada sa direktorom, nismo ništa konkretno pričali o tome. Nije bila dublja priča da bih ja potpisao za Sarajevo. Oni su neku viziju prenijeli meni, u to vrijeme su dominirali Premijer ligom, svidjela mi se ta ideja, ali bio je samo jedan ručak. Nije bilo ništa ozbiljnije'', dodao je on, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.