18.6.2018. 19:02
0
Mertens i Lukaku za sigurnu pobjedu Belgije protiv Paname
U meču prvog kola grupne faze Svjetskog prvenstva Belgija je u Sočiju savladala ekipu Paname rezultatom 3:0.

Od prve minute, Belgijanci su očekivano krenuli ofanzivno i već na samom početku imali nekoliko odličnih prilika, no Panamci su uspjeli sačuvaju svoju mrežu u prvom poluvremenu, te se na pauzu otišlo pri rezultatu 0:0.

Ipak, već u drugoj minute nastavka utakmice, Belgija je povela, a strijelac prelijepog gola bio je Dries Mertens. Tada se vidjelo da je Panamcima ponestalo hrabrosti koju su imali u prvom dijelu utakmice.

Do drugog gola Belgijanci su stigli u 69. minuti, kada je Lukaku pogodio na asistenciju Kevina De Bruynea. Samo šest minuta kasnije, ponovo pogađa Lukaku za konačnih 3:0. Ovaj put na asistenciju Edena Hazarda.

Druga utakmica iz ove grupe se igra u 20 sati, a sastat će se Engleska i Tunis.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.