1.8.2018. 17:15
1
Sarajevo dočekuje Atalantu: Pijane osobe neće moći ući na stadion i bez obzira na kartu, zatvoren parking kod Zetre
Sutra od 20:15 sati, na stadionu Asim Ferhatović Hase, igrat će se revanš utakmice 2. kola kvalifikacija za Europa ligu između Sarajeva i Atalante.

Piše: Haris Ahbabović

Na zvaničnom sajtu FK Sarajevo danas je saopšteno nekoliko informacija za navijače bordo kluba. U saopćenju stoji:

Kapije Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase” se otvaraju u 18:15 sati. Fudbalski klub Sarajevo preporučuje svim svojim navijača na zapadnoj, sjevernoj i istočnoj tribini da na sutrašnju utakmicu dođu u obilježjima kluba, u BORDO i BIJELIM bojama, dresovima, majicama, šalovima i ostalim rekvizitima.

Obavještavamo sve navijače i simpatizere da će oko pojedinih dijelova stadiona biti postavljena ograda za vršenje predkontrole, gdje će se obavljati fizički pregled, kao i provjeravati validnost ulaznica, a prolazak predkontrole bit će moguć isključivo uz važeću pojedinačnu ulaznicu za utakmicu.

Osobe u alkoholiziranom stanju, kao i one pod vidnim dejstvom narkotika, neće moći pristupiti stadionu bez obzira da li posjeduju validnu ulaznicu za utakmicu. Također, svi predmeti, koji u bilo kojem smislu mogu ugroziti sigurnost gledalaca na stadionu, biti će oduzeti, odnosno odstranjeni prilikom pregleda na predkontrolama. Vrijedi istaći da će saobraćaj oko Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" biti potpuno zatvoren, te molimo ovim putem sve navijače da tu informaciju uzmu u obzir i da se ne kreću motornim vozilima prema samom stadionu, te da blagovremeno pristupe stadionu, kako bi izbjegli gužve prilikom ulaska.

Za gledaoce sa BORDO VIP ulaznicama omogućen je parking ispred porodilišta "Zehra Mujdović", kojem mogu pristupiti isključivo uz odgovarajuću pristupnicu. Parking ispred dvorane Zetra biće zatvoren jer će tamo biti fan zona za navijače Atalante dok je veliki parking ispred stadiona zatvoren po instrukcijama policije.

Fudbalski klub Sarajevo apeluje svoje navijače da se pridržavaju prethodno navedenih uputa, te da za vrijeme susreta ne koriste pirotehnička sredstva i da se ne zadržavaju na prostoru na stepenicama, već da zauzmu svoje mjesto na jednoj od stolica na tribinama, obzirom na izuzetno velike kazne UEFA-e u slučaju da dođe do kršenja prethodnih mjera.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.