13.2.2019. 23:00
0
Asensio u finišu donio pobjedu Realu, Tottenham ipak prejak za Borussiju Dortmund
Večeras su odigrane dvije utakmice osmine finala Lige prvaka.

Tottenham - Borussia Dortmund

Iako su obje ekipe igrale s dosta oslabljenim sastavom, ipak je na kraju Tottenham uspio slaviti i prvu utakmicu završiti sa znatnom prednošću od 3:0.

U prvom dijelu utakmice, obje ekipe su imale po nekoliko šansi, no nije dolazilo do promjene rezultata, pa se na pauzu otišlo sa 0:0.

Odmah po otvaranju drugog poluvremena Tottenham stiže do pogotka. Strijelac prvog gola bio je Son, dok je asistenciju upisao Vertonghen. Pred kraj utakmice, vidjeli smo još dva pogotka. Prvo je na 2:0 u 83. minuti povisio Vertonghen, a konačnih 3:0, samo tri minute kasnije postavio je Llorente.




Ajax - Real Madrid

Iako je Ajax većim dijelom utakmice pružao vrlo dobar otpor, pa čak i bili bolji protivnik u prvom dijelu utakmice, ipak je Real na kraju stigao do pobjede od 2:1.

Imao je Ajax nekoliko dobrih šansi u prvom dijelu. Čak su i postigli pogodak, no on je nakon gledanja VAR-a poništen, jer je Dušan Tadić ometao Curtoisa. Bilo je tu još nekoliko prilika, no na pauzu se otišlo pri rezultatu od 0:0.

U nastavku utakmice, Ajax je dosta lošije igrao nego u prvom dijelu, pa je Real u 60. minuti preko Benzeme stigao do vodstva od 1:0. Ipak, 15-ak minuta kasnije, Ajax golom Ziyecha izjednačava na 1:1.

Nakon ovog pogotka, šanse su sijevale na sve strane, a onda u 87. minuti Carvajal odlično obacuje za Asensija koji pogađa za konačnih 2:1 i značajnu prednost Kraljeva pred revaš susret, koji se igra 5. marta na Santiago Bernabeu.




(Amila Alijagić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.