10.4.2022. 17:42
0
Italijanski mediji: Džeko se približava cifri od 100 golova
FOTO: Reuters
Kapiten "Zmajeva" Edin Džeko je bio strijelac drugog gola u pobjedi Intera nad Veronom od 2:0 u okviru 32. kola Serije A.

Italijanski mediji prenijeli su zanimljivu statistiku koja je osvanula na zvaničnoj stranici Intera, a koja kaže kako se  "Dijamant" približava kvoti od 100 golova, piše Avaz.


Trenutno je stao na 98 pogodaka u italijanskom prvenstvu. Od njegovog debija u Seriji A (2015/16) samo je Ćiro Imobile (Ciro Immobile) postigao više od Džeke u ligi - čak 149.


Ove sezone Edin je 13 puta zatresao mrežu u italijanskoj ligi.


Ovosezonska lista strijelaca trenutno izgleda ovako:

Dušan Vlahović - 22


Ćiro Imobile (Ciro Immobile) - 21


Đovani Simeone (Giovanni Simeone) - 16


Tami Abraham (Tammy Abraham) - 15


Domeniko Berardi (Domenico Berardi) i Lautaro Martinez - 14


Edin Džeko i Đanluka Skamaka (Gianluca Scamacca) -  13...

(Elvira K.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.