6.7.2023. 17:48
0
Bh. reprezentativac Sead Kolašinac potpisao za Atalantu
Reprezentativac Bosne i Hercegovine i dosadašnji član Marseillea Sead Kolašinac karijeru nastavlja u italijanskoj Seriji A u ekipi Atalante.

Ovom 30-godišnjaku rođenom u Karslruheu istekao je ugovor sa Marseilleom, timom za koji je igrao od januara 2022. godine.

Biće to prva prilika za Kolašinca da nastupi u Seriji A, iako se u prošlosti u više navrata povezivao sa italijanskim klubovima.

U Atalantu dolazi kao slobodan igrač.

Tokom vremena u klubu sa “Velodromea”, Kolašinac je odigrao 41 zvaničnu utakmicu, postigao četiri gola, uz jednu asistenciju. Tokom karijere igrao je na više pozicija, pa će potencijalno biti koristan u rotaciji tima koji vodi Gian Piero Gasperini.

Kolašinac je prije dolaska u Marseille bio igrač Schalkea i Arsenala. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 53 utakmice.


(Ajdin B.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.