4.10.2023. 22:45
0
Vedranov život ugašen prije četrnaest godina: Još uvijek nije pronađen krivac za ubistvo mladog Puljića
FOTO: Arhiv
Prošlo je četrnaest godina od ubistva navijača FK "Sarajevo", Vedrana Puljića. Pravde još uvijek nema, a navijači "Sarajeva" se sa sjetom prisjećaju ovog tragično stradalog mladića čiji je život naprasno prekinut tog 4. oktobra 2009. godine.

"Nakon četrnaest godina, istina još uvijek nije izašla na vidjelo. To je sramota svih. Nema smisla čekati na pravdu od ovakve države. U idućoj godini ćemo se potruditi na sve načine da istina za Vedrana napokon izađe na vidjelo kroz naše akcije, kroz razne pritiske na društvo i na javnost. Osobe optužene za ubistvo Vedrana Puljića nemaju veze s tim; to je zavaravanje javnosti i navođenje na krivi trag. Naši navijači idu i dalje po suđenjima i niko nije optužen. Bilo je pet ranjavanja, a samo se ovaj slučaj vodi. On je poginuo kao navijač 'Sarajeva', ne kao huligan, kao što je predstavljen. Mi, kao grupa 'Horde zla', ne možemo više da trpimo. Mi ćemo ga se uvijek sjećati; nikada nećemo zaboraviti njegovo ime. Idemo na sjever i ići ćemo do kraja života", kazali su navijači iz grupe "Horde zla". 

Podsjećamo, Vedran Puljić, tada dvadesetčetverogodišnjak, ubijen je 4. oktobra 2009. godine u ovom hercegovačkom gradu, uoči duela FK "Sarajevo" s FK Široki Brijeg". 

Obdukcija je pokazala da je Vedran Puljić smrtno stradao od metka. Za njegovo je ubistvo prvobitno osumnjičen Oliver Knezović, koji je pobjegao iz širokobriješkog pritvora u Hrvatsku, a potom ponovo uhapšen 2017. godine. Izmjenom optužnice, prekvalificirano je krivično djelo za koje je Knezović isprva bio optužen – "Ubistvo" u "Pokušaj ubistva s opasnom radnjom" – da bi naposljetku, početkom prošle godine, bio pravomoćno oslobođen optužbe za Puljićevo ubistvo. Ipak, Knezović nije u potpunosti amnestiran od krivice; osuđen je na četiri godine zatvorske kazne zbog izazivanja opasnih radnji. 

Puljićevo ubistvo, odnosno počinilac, još uvijek je pod velom tajne. Još uvijek se nije pronašao krivac za brutalno ubistvo ovog dvadesetčetverogodišnjaka, a 3D vještačenjem je utvrđeno da je nemoguće odrediti iz kojeg je pištolja ubijen mladi Puljić. Prema riječima jednog od vještaka, Vedran Puljić najvjerovatnije nije pogođen s pozicije na kojoj se nalazio Knezović, nego s parkinga, koji se nalazio u sklopu benzinske pumpe. 

Puljićeve "Horde zla" poručuju da neće prestati tragati za pravdom, zahtijevajući istinu za Vedrana. 


(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.