6.9.2024. 18:30
0
Haos u zagrebačkoj Areni: Publika izviždala Vladu Divca, Aco Petrović smirivao navijače sa klupe
U prepunoj zagrebačkoj Areni jučer je odigrana memorijalna utakmica povodom obilježavanja 60 godina od rođenja legendarnog Dražena Petrovića koja je okupila brojne košarkaške velikane.

Toni Kukoč, Bogdan Tanjević, Željko Obradović, Svetislav Pešić, Dino Rađa, Vlade Divac, Predrag Danilović, Željko Paspalj, Dejan Bodiroga..., samo su neki od bivših asova koji su bili u Areni.

Svi su oni dočekani aplauzom osim Divca kojeg je publika izviždala. Zbog toga je Aleksandar Aco Petrović ustao sa stolice i došao na teren kako bi od publike tražio da prestanu sa zvižducima.

Inače, Divca dio hrvatske publike ne simpatizira jer je na Svjetskom prvenstvu 1990. u Argentini, prilikom slavlja igrača i navijača Jugoslavije na parketu zbog osvajanja zlatne medalje, navijaču koji je utrčao u teren s hrvatskom zastavom uzeo zastavu i bacio je.

Divac je u dokumentarnom filmu "Once Brothers", gdje je pričao o odnosu s Draženom Petrovićem, objasnio taj potez.

- U Hrvatskoj se priča da sam gazio hrvatsku zastavu, a to nije istina. U Argentini je za vrijeme tog Svjetskog prvenstva bilo dosta tih zastava naokolo. Ali, to nije bila hrvatska, već ustaška zastava koja nije trebalo da završi na terenu.

Pratio sam tog dečka kako se spušta niz tribine i rekao mu da toj zastavi nije mjesto na terenu. Onda je on jugoslovensku zastavu nazvao smećem, pa sam mu ja oteo zastavu i bacio je na pod - ispričao je Divac 2010. godine.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.