19.10.2023. 17:02
0
Delegirani suci za kolo 11. kolo PLBiH, Peljto konačno sudi najjaču utakmicu kola
Savez je objavio imena sudaca koji će stajati na centru u susretima predstojećeg kola, koje se igra ovog vikenda

Pred nama je 11. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a poznata su imena sudija koji će stajati na centru ovog vikenda.

Kolo će otvoriti Sloga i Široki Brijeg duelom u subotu, 21. oktobra, koji počinje u 13 sati i 30 minuta, a utakmicu će suditi Dragan Petrović iz Banjaluke sa pomoćnicima Borisom Dujmovićem iz Mostara i Nebojšom Žugićem iz Banjaluke.

Istog dana sa početkom u 18 sati i 30 minuta sastaju se Posušje i GOŠK, a meč sudi Miloš Gigović iz Gradiške, kojem će pomagati Senad Ibrišimbegović iz Travnika te Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva.

Subotnji program sa početkom u 20 sati i 45 minuta zatvaraju na Grbavici Željezničar i Zvijezda 09, a utakmicu će suditi Elvedin Topuzović iz Tuzle, sa pomoćnicima Markom Perićem iz Mostara te Arnelom Novalićem iz Doboj Istoka.

Nedjelja donosi dva duela, a u 13 sati se sastaju Igman i Sarajevo. Meč sudi Mirza Kazlagić iz Cazina, sa pomoćnicima Sretenom Udovičićem iz Prijedora i Amerom Macićem iz Mostara.

Derbi kola sudit će Irfan Peljto, a on se igra u nedjelju sa početkom u 19 sati i 45 minuta između Borca i Zrinjskog. Peljti će pomagati Emir Zahiragić i Moamer Čaušević, obojica iz Sarajeva.

Kolo u ponedjeljak, 23. oktobra, zatvaraju Tuzla i Velež. Meč se igra sa početkom u 14 sati i 30 minuta, a sudit će ga Frano Jelić iz Širokog Brijega, sa pomoćnicima Dejanom Stjepanovićem iz Banjaluke i Enesom Đozićem iz Sarajeva, prenosi Oslobođenje.

(Mubina Lj.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.