3.11.2023. 12:15
0
Potukao se s trenerom pa napustio klub
Mamadou Sakho (33) više nije član Montpelliera. Francuski defanzivac napustio je klub nakon fizičkog sukoba s trenerom Michelom Der Zakarianom

Kako je otkriveno u izvještaju L‘Equipea, do sukoba je došlo tijekom prošlosedmičnog treninga francuskog prvoligaša. Der Zakarian nije dosudio prekršaj na Sakhou, što je izazvalo njegovu frustraciju, te je napustio teren u ljutnji.

Armenski trener uputio mu je komentar kako neće biti taj koji će odlučivati o njegovom treniranju. Sakho mu je odgovorio da se pridržavao pravila uprkos ograničenoj minutaži ove sezone, gdje je u devet utakmica na terenu proveo svega šest minuta. Der Zakarian je, navodno, Sakha nazvao "plačljivcem," što je izazvalo daljnji konflikt. Nogometaš je uhvatio trenera za okovratnik, a obojica su završila na podu svlačionice. 


Der Zakarian je odbio komentirati incident za L‘Equipe. S druge strane, Sakho tvrdi da nije odgovoran za sukob i obrazložio da je upravo on razlog njegova preuranjenog raskida ugovora s Montpellierom. Sakho se pridružio klubu u novembru 2021. godine, a njegov ugovor je isticao na kraju sezone. 

Sakho je bivši igrač PSG-a i Liverpoola. Karijeru je započeo u PSG-u i igrao za Liverpool i Crystal Palace. Najviše nastupa (201) ima za pariški klub, s kojim je osvojio četiri trofeja. Također, ima 29 nastupa i dva postignuta gola za francusku reprezentaciju, no posljednji put je nastupio 2018. godine u prijateljskoj utakmici protiv Urugvaja (1:0).

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.