10.11.2023. 11:35
0
Edin Džeko opet nije igrao za Fener. Slika sa trenerom Kartalom sve objašnjava
FOTO: Fenerbahce
Nogometaši Fenerbahcea pali su u bugarskom Razgradu, gdje ih je domaći Ludogorets savladao sa 2:0 u četvrtom kolu Konferencijske lige UEFA (Evropska nogometna federacija).

Bio je to susret u kojem je turski gigant mogao osigurati prolazak u naredni krug iz grupe H, no domaći tim ih je porazio te zadržao šanse da se i sam domogne nokaut-faze.

Zbog toga je djelovalo možda kao iznenađenje zašto trener Ismail Kartal u ovom susretu nije koristio Edina Džeku koji je ostao na klupi.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u strašnoj formi. To govori Edinov ovosezonski učinak u dresu Fenera - u 15 mečeva postigao je 12 golova uz sedam asistencija u svim takmičenjima.

No, nijedan od ovih duela nije upisao u grupnoj fazi Konferencijske lige, pa tako nije igrao niti u sinoć Razgradu.

A sve špekulacije o odnosima sa trenerom Kartalom, riješila je slika sa stadiona u Razgradu, koji pokazuje kako su Dijamant i šef struke Fenera zajedno izašli na teren, uz osmijehe u srdačnom razgovoru.

Stoga treba očekivati da će Džeko ponovo u startnu postavu u nedjelju, kada će Fenerbahce gostovati Adani u 12. kolu prvenstva Turske.

Domaća liga je prioritet Feneru, pogotovo nakon što im je Galatasaray preuzeo lidersku poziciju i ima bod više (31 Galatasaray, 30 Fenerbahce).

Kad je u pitanju Konferencijska liga, Fenerbahce vodi u grupi H sa devet bodova. Drugi je danski Nordsjaelland sa sedam. Ludogortes ima šest i Spartak Trnava (Slovačka) jedan bod, prenosi Raport.

(Mubina Lj.)

 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.