5.2.2024. 20:44
0
Iz SFK 2000 Sarajevo potvrdili najveći transfer u historiji ženskog fudbala u BiH
SFK 2000 Sarajevo zvanično je potvrdio prodaju jedno od najboljih igračica Premijer lige Bosne i Hercegovine. Reprezentativka Marija Ana Milinković svoju karijeru nastavlja u milanskom Interu.

Čelnici Sarajeva postigli su dogovor sa Interom i ubrzo će ova sjajna igračica debitovati u dresu svog novog kluba.

Iz Sarajeva tvrde da je ovaj transfer samo potvrda uspješnog i posvećenog rada SFK 2000 Sarajevo.

“FK Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo u sklopu svog rada nastoje tehnološki odgovoriti zahtjevima modernog fudbala te uz kvalitetan skauting pratimo mlade talentovane igrače i igračice. Razvijamo kako domaće tako i strane talente s ciljem njihovog transfera u jače lige.

Ovaj transfer Marije Ane u Inter dokaz je ispravnog vođenja kluba i zdravog načina poslovanja“, poručio je Ismir Mirvić, predsjednik FK Sarajevo.

"Ovo označava početak nove faze u našem klupskom radu, spremne smo suočiti se s izazovima brzo rastućeg ženskog fudbala. Čestitamo Mariji i vjerujemo da će svojim talentom i igrama unaprijediti ponos čitavog kluba.

Osjećam veliki ponos zbog postignutog uspjeha kroz suradnju i podršku FK Sarajevo te konekcijama predsjednik Mirvića, stvarajući u ženskom fudbalu ono što mnogi klubovi u muškom fudbalu ne mogu", naglasila je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo.



(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.