6.2.2024. 19:42
0
Milinković nakon potpisa za Inter: Ovdje je sjajno
Marija Ana Milinković, najbolja fudbalerka Premijer lige Bosne i Hercegovine, ove zime postala je članica Intera iz Milana.

Sa osmijehom je prepričala prve utiske i kako je prihvaćena u novom klubu.

- Osjećaj koji me prati ovih dana je fenomenalan. Moji snovi se ostvaruju, ovo je ono o čemu sam maštala i na čemu sam vrijedno radila sve ove godine. Biti dio najvećeg kluba u Evropi je velika stvar. Oduševljena sam kako su me prihvatile moje nove saigračice ali i cijela uprava Intera.

Moram naglasiti da mi je veliko olakšanje što je tu moja Maja Jelčić, koja mi je prije svega dobra drugarica, pa tek onda klupska i kolegica iz reprezentacije. Italijanski jezik mi se jako dopada i trudit ću se da ga što prije naučim, mada čitav tim ima razumijevanja i nemam problema u komunikaciji - kazala je bh. reprezentativka za zvaničnu stranicu FSBiH.

Već je počela sa treninzima, ali ne zna kada bi mogla dobiti priliku za debi.

- Treninzi su zahtjevniji, što sam i očekivala. To mi, naravno odgovara, jer samo uz naporan i posvećen rad mogu mnogo naučiti i napredovati. Trudit ću se da opravdam i svoja očekivanja ali i očekivanja svih onih koji su uvijek uz mene. SFK je moj klub, uvijek će biti u mom srcu i željela bih da budem njihov najbolji ambasador. Još uvijek ne znam kad bih mogla dobiti priliku da debitujem, to zavisi od trenera, nadam se da će biti uskoro ali tek sam došla i bit će prilike da pokažem sve što znam.

Razmišlja i o predstojećim utakmicama baraža koje će BiH igrati protiv Švedske.

- Svakako, Švedska je jako kvalitetna ekipa i taj dvomeč će biti jedno veliko iskustvo za nas. Sigurna sam da ćemo učiniti sve kako bismo pružile što bolju igru i potvrdili da nismo slučajno tu. Mislim da smo već napravili veliki rezultat, ali odustajanja nema i treba iskoristiti svaku priliku koja nam se pruži da odemo i korak dalje - zaključila je Marija Ana Milinković.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.