29.2.2024. 18:08
0
UEFA kaznila Slovan zbog navijačkih nereda
Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je danas Slovan iz Bratislave zbog nereda navijača, pa klub neće smjeti da im prodaje ulaznice za narednu utakmicu koju bude igrao na gostujućem terenu u evropskim takmičenjima.

Navijači Slovana su demolirali toalete i oštetili druge dijelove stadiona Šturma iz Graca. Takođe su koristili pirotehniku u prvoj utakmici plej-ofa Lige konferencija 15. februara.

UEFA je kaznila slovački klub i sa 23.750 eura i naredila Slovanu da u narednih 30 dana kontaktira Šturm kako bi mu nadoknadio štetu.

Šturm je u prvoj utakmici pobijedio 4:1, a u revanšu 1:0, pa se ukupnim rezultatom 5:1 plasirao u osminu finala Lige konferencija.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.