14.5.2024. 11:01
0
Anel Ahmedhodžić napušta i Sheffield United i Englesku: Ime "Zmaja" bi moglo biti upisano u transfer-historiji Švedske
Anel Ahmedhodžić stigao je u Sheffield United u ljeto 2022. iz Malmöa. Tada je prodan u poslu vrijednom oko 4 miliona eura. Prije toga je u proljetnoj sezoni bio na posudbi u Bordeauxu.

Ovo ljeto bi cifra mogla biti mnogo veća. Ahmedhodžić bi mogao biti najskuplji odbrambeni transfer u historiji Švedske.

Sheffield United je već spreman za ispadanje u Premier ligi. To znači, prema izvorima FotbollDirekt.se, da će biti teško zadržati zvijezdu. Stoper navodno ima otkupnu klauzulu od 20 miliona eura.

Ako ga za to prodaju, Malmö dobiva bonus od nekoliko miliona. Recimo da Malmö ima 15 posto - onda dobijete još oko 2 miliona eura (na dobit od eventualnog transfera).

To znači da je Ahmedhodžić ukupno unio oko 7 miliona eura. Bosanac tada postaje najskuplja odbrambena prodaja ikad ukupno zarađena iz švedske lige.

Što se tiče klubova koji pokazuju konkretan interes, priča se o novoj državi. Još u januaru govorilo se da je Napoli jako zainteresiran.

Kako piše Fotbolldirekt, većina stvari upućuje na selidbu izvan Engleske.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.