21.5.2022. 8:43
0
Temperature idu do 34 stepena, u dijelu BiH je upaljen meteoalarm: Poseban oprez na planinama i otvorenim terenima
Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne ili krajem dana ponegdje na sjeverozapadu Bosne je moguć lokalni pljusak. U kasnim večernjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjeren zapadnog smjera, a na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 19, a najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na sjeveru Bosne i u Hercegovini do 34 stupnja.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 12,a najviša dnevna temperatura oko 30 stupnjeva.

U dijelu naše zemlje upaljen je žuti meteoalarm zbog mogućih grmljavina. Ovaj meteoalarm na snazi je za područja Tuzle, Banje Luke, Prijedora i Višegrada i to u večernjim satima, preciznije već od 16 sati. 

"Očekuju se lokalni grmljavinski procesi. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.

<p>epa09961079 Chairman of the tripartite Presidency of Bosnia and Herzegovina Sefik Dzaferovic (L) and Milorad Dodik (R) member of the Presidency of Bosnia, welcome EU Council President Charles Michel (C) during meeting, in the Bosnian Presidency in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 20 May 2022. EPA/FEHIM DEMIR/Fehim Demir</p>
Džaferović pojašnjava o kakvoj novoj ideji se govorilo na sastanku sa Michelom: Evo šta je njena zamisao

Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće", navodi se u upozorenju. 

Drugog dana vikenda prognozirano je umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, u centralnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne.

Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna temperatura od 23 do 28, na jugu do 30 stupnjeva.

U ponedjeljak umjereno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna temperatura od 21 do 27, na jugu do 30 stupnjeva.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.