21.6.2023. 14:18
0
Spremite se: Sladić otkrio kada nam stiže vrhunac prvog vala vrućine
Bh. meteorolog Nedim Sladić oglasio se na Facebooku gdje otkrio kada možemo očekivati vrhunac prvog vala vrućine ovog ljeta.

Vrhunac prvog vala vrućine ovog ljeta očekujemo u petak, 23.06.2023. uz najviše dnevne temperature zraka od 32 do 36, lokalno na jugu, sjeveroistoku i istoku zemlje i do 38 stepeni. Nagli prekid vrućine obilježit će izražena hladna fronta sa sjeverozapada s kojom će nažalost biti i lokalno izraženijih nevremena na sjeveru i sjeveroistoku Bosne u petak navečer, no nadati se i bez veće materijalne štete s obzirom na vrlo izražene parametre nestabilnosti, heličnost, potencijalnu vrtložnost, snažnu silu uzgona te snažnu toplotnu energiju pri podlozi. Naglu temperaturnu promjenu svi ćemo osjetiti, u subotu za 10 do 15 stepeni hladnije u odnosu na petak u većem dijelu Bosne, dok na jugu Hercegovine je ona slabije izražena, za oko 5 stepeni niže vrijednosti u odnosu na kraj radne sedmice gdje će ostati vrlo toplo pa i vruće - naveo je Sladić na Facebooku. 



(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.