19.7.2023. 10:03
0
Izvještaj sa terena nakon olujnog nevremena u Kantonu Sarajevo: Nekoliko oborenih stabala i stuba ulične rasvjete
FOTO: ilustracija
Nevrijeme, praćeno jakim vjetrom, pljuskovima i grmljavinom, koje je u toku prethodne noći zahvatilo područje Kantona Sarajevo (KS), nije prouzročilo veće štete.

Kako je Feni rečeno u Kantonalnoj upravi Civilne zaštite KS, vjetar je oborio stablo u ulici Plantaže i stub ulične rasvjete, te stablo u ulici Zaima Topčića, kao i dva stabla u Aleji Bosne Srebrene.

U međuvremenu, na spomenute lokalitete upućene su ekipe KJKP Park koje su angažirane na sanaciji terena.

U istom periodu (protekla 24 sata), pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite KS imali su 11 intervencija, uključujući gašenje kontejnera sa smećem, gašenje kablova električnih instalacija i niskog rastinja, te tehničke intervencije na uklanjanju stabala koje je oborio vjetar.

Inače, snabdijevanje potrošača električnom energijom na području Kantona Sarajevo je uredno, osim pojedinih područja koja su bila planski isključena zbog izvođenja neophodnih radova na održavanju energetskih postrojenja.

Također, svi potrošači u Kantonu Sarajevo su uredno snabdjeveni prirodnim gasom.

Vodosnabdjevanje u Kantonu Sarajevo je, također, uredno, osim u dijelovima pojedinih naselja gdje se vrše planske popravke kvarova na vodovodnoj mreži, prenijela je Federalna. 

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.