23.9.2023. 18:52
0
Gužve u Sarajevu: Ulice poplavljene, čeka se i do pola sata
FOTO: HAYAT
Ogromne kolone vozila trenutno su stvorene na Stupu u Sarajevu, a ulice su poplavljene.

Kako su iz MUP-a Kantona Sarajevo rekli za Hayat.ba, desila se saobraćajna nesreća, ali srećom, u pitanju je samo materijalna šteta.

Kako javlja novinar portala Hayat.ba, u koloni se čeka između 20 i 30 minuta.

Napomenimo i da je Sarajevo zahvatilo veliko nevrijeme, praćeno grmljavinom, zbog čega su velike gužve u cijelom gradu.

Kada je riječ o putevima u našoj zemlji, na području planinskog prevoja Komar (M-5 Travnik-Donji Vakuf) danas od 15 do 21 sat moguće su kraće obustave u trajanju od 3 do 5 minuta zbog snimanja TV serije.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća naizmjenično (postavljeni semafori). Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, navodi BIHAMK.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.