24.12.2023. 16:56
0
Nedim Sladić objavio prognozu za Novu godinu i razočarao sve: "Oprostite, ljudi, ali doček ne izgleda suho u ovoj fazi za sjeverni Balkan"
Za sedam dana dolazi nam Nova, 2024. godina, a, kako je decembar bio vremenski turbulentan - drugačiji od prosječnog 12. mjeseca u godini - mnogi se pitaju kakvo li će vrijeme biti za novogodišnju noć.

Djelimičan odgovor na ovo pitanje dao je naš ugledni meteorolog, magistar nauka primijenjene meteorologije i klimatologije Nedim Sladić. 

Kako je napisao - izgleda da nas čeka kiša:

"Noć s 2023. na 2024. godinu bez bitnije hladnoće na području jugoistočne Europe, a po svim prilikama neće biti niti potpuno suha usljed pružanja osi doline ciklone u Đenovskom zaljevu (L), s kojom pristiže vlažan zrak."

Dobra stvar je, istakao je Sladić, što prognoza "ide u prilog ne odviše zagađenom zraku u prvom planu".

Za kraj je dodao:

"Oprostite, ljudi, ali doček Nove godine ne izgleda suho u ovoj fazi za sjeverni Balkan. Vrlo hladni izgledi za Dansku i Švedsku s uglavnom suhim uslovima, dok se hladniji uslovi također očekuju u manjoj mjeri u Ujedinjenom Kraljevstvu, s grebenom koji se proteže s juga - što je oštar kontrast iznimno blagoj temperaturi na kraju 2022."



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.