12.12.2016. 18:12
1
KK Bosna preživjela krizu: Skupljen novac za isplatu Vučurovića?
Prema nezvaničnim informacijama iz KK Bosna nekadašnji evropski šampion preživjet će krizu koja je izazvana dugovanjima prema bivšim igračima, a samo dugovanja prema crnogorskom igraču Nemanji Vučuroviću iznose 180.000 KM koji je i tužio klub te dobio presudu

Zvanični stav KK Bosne spram ovog pitanja bit će poznat sutra.

Prvi rok bio je 23. novembar, a zatim je FIBA produžila rok do 12. decembra. Iako niko ne želi zvanično potvrditi informaciju, prema saznanjima Patrije, novac je skupljen zahvaljujući nekolicini pojedinaca. 

Iako je pokrenuta i zvanična on-line akcija za prikupljanje priloga i spas KK Bosna za nekoliko dana prikupljeno je nešto više od 1.000 američkih dolara, a cilj je bio 100.000 dolara.

KK Bosna na rubu je propasti. O nastanku višemilionskog duga koji je nekadašnjeg prvaka Evrope doveo pred bankrot šute i ruke peru i bivše i sadašnje uprave.

Jedina satisfakcija u ovome bila bi da istražni organi, Finansijska policija odrade svoj posao i krivce izvedu pred lice pravde. Sve drugo je igra koja se vrti ukrug, dok simbol Sarajeva nestaje u pepelu nastalog u pohlepama onih koji su godinama nedomaćinski vodili klub.

Utvrđeno je da niti u jednoj od deset godina obuhvaćenih revizijom, odnosno od januara 2004. do decembra 2013., KK Bosna nije poslovao u skladu za zakonom, a što je konačno u aprilu ove godine prekinuto, ali prekasno.


(Patria)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.