22.4.2023. 11:40
0
Zvezda bijesna nakon pobjede Partizana u Morači
Košarkaši Parizana slavili su protiv Budućnosti u Podgorici 83:82 i osigurali prvo mjesto regionalne ABA lige.


Košarkaški klub Crvena zvezda nezadovoljna je bila sudijskim odlukama i beogradski klub oglasio se saopštenjem za javnost.

“KK Crvena zvezda nema običaj da se oglašava nakon utakmica u kojima nije bio direktni učesnik, ali pošto je zaostala utakmica koja je odigrana u Podgorici u petak uveče direktno uticala na krajnji ishod i raspored na tabeli, a nakon još jedne krađe i pljačke u režiji onih koji treba samo da su dio utakmice, a ne protagonisti – nećemo ćutati!”

Iz Zvezde smatraju da je milionski auditorijum u petak uveče u dvorani SC „Morača“ vidio još jednu epizodu i svojevrsnu reprizu onoga što je već viđeno 13.marta u beogradskoj Areni. A to je kreiranje krajnjeg ishoda od onih koji ne igraju te utakmice.

Imaju primjedbe na sudijsku trojku koja je večeras dijelila pravdu u dvorani Morača. Riječ je o Mateju Boltauzeru, Sašo Peteku i Mariju Majkiću.

“Time je učinjen još jedan korak ka potpunom rušenju regularnosti lige i to u režiji sudija, koji slučajno ili ne – uvijek u spornim utakmicama dolaze iz iste zemlje! Pošto nam više nije potreban ni jedan pokazatelj šta nas čeka u završnici ABA lige posebno sa ljudima koji već dugo pokazuju tendenciju prema KK Crvena zvezda, a pošto nećemo učestvovati u režiranim predstavama i farsama, ovim putem obavještavamo javnost i rukovodstvo lige da KK Crvena zvezda zahtjeva izuzeće ovakvih sudija u svojim utakmicama do kraja ove takmičarske sezone.”

Ekipa sa Malog Kalemegdana traži da ABA liga ne delegira sudije za koje smatraju da štete ABA ligi i prijete istupanjem iz takmičenja.

“Ovim putem saopštavamo da nećemo igrati utakmice u play-offu i finalu (ukoliko do njega dođemo) ukoliko nam za bilo koji meč budu delegirane ovakve sudije koje već godinama rade na štetu ABA lige! Što je mnogo – mnogo je, i sada je zaista prevršilo svaku mjeru!” zaključili su, navodi N1. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.