25.8.2023. 15:18
0
Oboren rekord Mundobasketa, ovo je najposjećenija utakmica ikada
FOTO: AP
Meč prvog kola grupa A između Filipina i Dominikanske Republike najposjećenija je utakmica u historiji Svjetskih košarkaških šampionata.

U impresivnoj „Filipini areni“ okupilo se 38.115 ljudi, što je apsolutni rekord planetarnih prvenstava koja se odražavaju od 1950. Ipak, ako se zna da je kapacitet 55.000 mjesta i da Filipinci obožavaju košarku jasno je da su podbacili sa posjetom.

Dosadašnji rekord držao je duel Sjedinjene Države – Rusija odigran u Toronto na SP 1994. sa 32.616 gledalaca.

Prvi meč šampionata odigran u „Filipini areni“ bio je između Italije i Angole (81:67), a meč u kome se sastaju jedan od domaćima Mundobasketa i Dominikanska republika biće i posljednji u grandioznoj dvorani otvorenoj 2015, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.