26.8.2023. 19:36
0
Amerikanci i Španci vrlo uvjerljivi na startu košarkaškog SP-a
FOTO: Twitter
Američka reprezentacija opravdala je status prvog favorita Svjetskog prvenstva košarkaša pobijedivši izabranu vrstu Novog Zelanda s 99:72, a Španci su autoritetom branitelja naslova osvojenog 2019. godine svladali Obalu Bjelokosti u Jakarti s 94:64.

Grčka bila bolja od Jordana
Paolo Banchero je s 21 košem predvodio šestoricu strijelaca s dvoznamenkastim učinkom u ekipi koju vodi Steve Kerr. Anthony Edwards je ubacio 14 poena, a Jaren Jackson i Austin Reaves po 12. Reuben Te Rangi je s 15 koševa bio najefikasniji u reprezentaciji Novog Zelanda, prenosi Avaz.

U prvoj utakmici u grupi C Grčka je s 92:71 bila bolja od Jordana.

Hernangomez predvodio Špance
Program drugog dana Svjetskog prvenstva zaključili su Španija i Obala Bjelokosti, a ekipa koju i dalje vodi Sergio Scariolo nije imala problema doći do uvjerljive pobjede. Willy Hernangomez je s 22 koša bio prvo ime utakmice. Usman Garuba je ubacio 12 poena, a Juancho Hernangomez je završio s 11. Bazoumana Kone je s 11 koševa bio najbolji strijelac Obale Bjelokosti.

U prvoj utakmici u grupi G reprezentacija Brazila je ostavila Iran na -41, pobijedivši sa 100:59.

(Elmedina H.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.