7.7.2024. 21:51
0
Bivši selektor BiH odveo Brazil na Olimpijske igre
FOTO: fiba
Košarkaška reprezentacija Brazila, predvođena Acom Petrovićem, hrvatskim stručnjakom i bivšim selektorom reprezentacije Bosne i Hercegovine, plasirala se na Olimpijske igre.

Brazilci su iznenađujuće u finalu kvalifikacijskog turnira u Rigi srušili domaću i favoriziranu Latviju rezultatom 94:69.

Ključna je bila prva četvrtina koju je Brazil dobio ubjedljivo 34:11. Već je tada bilo jasno da su Brazilci jednog nogom u Parizu, a u nastavku utakmice samo su čekirali vizu.

Vrijedi istaknuti i to da je Brazil u prvoj četvrtini ubacio osam trica, iz isto toliko pokušaja. Do kraja je tim Ace Petrovića postigao još pet trica.

Caboclo je bio najefikasniji Brazilac sa 21 poenom, a Meindl je brojao do 20, uz devet uhvaćenih lopti.

Na Olimpijskim igrama u Parizu sudjeluje 12 reprezentacija. Direktan plasman izborilo je osam nacionalnih timova, a još četiri pozicije popunjavaju se kroz kvalifikacione turnire.

Brazilci će na Olimpijskim igrama nastupiti u grupi B sa Francuskom, Njemačkom i Japanom.

U grupi A igraju Australija, Kanada i pobjednici kvalifikacijskih turnira u Grčkoj (Grčka ili Hrvatska) te turnira u Španiji (Španija ili Bahami)

U grupu C smješteni su Srbija, SAD, Južni Sudan te pobjednik kvalifikacijskog turnira u Portoriku (Litvanija ili Portoriko).

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.