8.8.2024. 19:33
0
Olimpijske igre: Košarkaši Francuske u finalu nakon dramatičnog trijumfa protiv svjetskih prvaka
Košarkaši Francuske plasirali su se u finale Olimpijskih igara nakon što su danas u Parizu savladali aktuelnog svjetskog prvaka Njemačku rezultatom 73:69.

Nijemci su puno bolje otvorili utakmicu i nakon prvih deset minuta igre poveli sa 25:18, ali uslijedila je njihova užasna druga četvrtina.

Nisu mogli pogoditi košarkaši Njemačke apsolutno ništa, a u cijeloj drugoj četvrtini ubacili su samo osam poena te je Francuska istopila njihovu prednost.

Na poluvrijeme se otišlo s poravnatim rezultatom od 33:33, a nastavak utakmice donosi mnogo bolju igru domaćina Olimpijskih igara.

U trećoj dionici su Trikolori konstantno vodili, a na početku četvrtog perioda igre prave sjajnu seriju za odlazak na dvocifrenu prednost od 63:53!

Činilo se da je to nenadoknadiv zaostatak za Nijemce, ali u život ih trojkom na 40 sekundi prije kraja vraća Franz Wagner, koji pogađa za 70:68.

Wembanyama je potom promašio jedno slobodno bacanje, ali uspjeli su Francuzi sačuvati prednost i slaviti sa 73:69.

Guerschon Yabusele je predvodio Francuze sa 17 poena u svojoj sjajnoj partiji, 16 koševa je dodao briljantni Isaia Cordinier, a s 11 koševa i 7 skokova se istakao Victor Wembanyama. Kod Njemačke je sa 15 koševa najbolji bio Dennis Schroder.

U finalu Francuska čeka boljeg iz večerašnjeg duela Amerike i Srbije, koji počinje u 21 sat, a Nijemcima preostaje da se bore za bronzu protiv poražene ekipe.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.