Kada ćufte pravite na ovaj način, ne trošite vrijeme na pripremu umaka, pa budu mnogo brže gotove, a i konzumiranje sa štapića ovom jelu daje posebnu draž.
Sastojci:
500 g faširanog mesa
1 luk
50 g prezle
50 ml paradajz sosa
1 kašičica crvene paprike
1 kašičica soli
1 jaje
svježi peršun
ulje
za prženje:
100 ml ulja
50 g putera
štapići za ražnjiće
Luk izrežite na sitno, pa ga kratko popržite na ulju i stavite sa strane.
U veću zdjelu ubacite meso, pa dodajte crvenu papriku, so, sitno nasjeckan svježi peršun, te jaje i prezlu, pa sve dobro izmiješajte. Na kraju u smjesu umiješajte paradajz sos i poprženi luk.
Od dobivene smjese pravite jednake kuglice (ćufte), pa ih slažite na tanjir. U dubljoj tavi zagrijte ulje, dodajte puter, pa kada se istopi stavljajte ćufte i pržite ih oko 7-9 minuta, odnosno dok ne porumene.
Prepolovite štapiće za ražnjiće, pa ih pažljivo zabodite kroz sredinu ćufte. Poslužite uz ajvar ili neki drugi umak.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.