Uz meso je poželjno imati prilog od povrća, a da bi sve izgledalo malo drugačije, odlučili smo se povrtni prilog urolati u meso i dobili izvrsno jelo.
Sastojci:
600 g purećeg filea
150 g suhog mesa
500 g povrća za francusku salatu
50 g putera
mješavina začina
so
Skuhajte povrće za francusku salatu, pa dio krompira odvojite i od njega napravite pire. Pire vratite u ostatak povrća, te dodajte sitne kockice suhog mesa (50 g). Sve dobro izmiješajte i ostavite sa strane.
Pureći file dobro istucite čekićem za meso, pa po sredini rasporedite nadjev od povrća. Zatim ga urolajte, a preko poslažite tanke kriške suhog mesa. Odreske poslažite u tepsiju.
U tavici rastopite puter, pa s njim prelijte odreske i stavite peći u rernu na 180 stepeni oko pola sata.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.