Kako vam ne bi dosadila tjestenina nije loše da s vremena na vrijeme isprobate recept za neki novi umak koji će vašoj pasti dati nešto posebno. Jedan od onih koji ćete sigurno upamtiti je pesto od rukole od kojeg pasta postaje vanserijsko jelo.
Sastojci:
160 g paste po želji
100 g rukole
50 ml maslinovog ulja
50 g oraha
50 g sira ribanca
3 češnja bijelog luka
biber
so
Najprije napravite domaći pesto umak. U užu i dublju zdjelu ubacite listove svježe rukole, pa dodajte maslinovo ulje, biber, so i orahe. Sve dobro izmiksajte ručnim mikserom. Dužim miksanjem umak će biti kremastiji.
Skuhajte pastu po želji, pa je ocijedite. U većoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte pastu, pa sve prelijte umakom. Dobro izmiješajte, pospite narendanim parmezanom i skinite s vatre.
Dodatno pastu možete posuti sa još malo grubo narezanih oraha i listićima rukole.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.