Ne iziskuje svaka riba neke velike pripreme da biste dobili ukusan obrok. Pangasius je najbolji dokaz za to, a naći ćete ga u većini marketa. Još kada mu pridružite miks povrća, dobijete odličan ručak.
Sastojci:
riba:
500 g fileta pangasiusa
so
biber
bijeli luk u prahu
sušeni peršun
ulje
povrće:
150 g butternut tikve
1 mrkva
1 klip kukuruza
ruzmarin
crveni biber u zrnu
origano
so
biber
ulje
File pangasiusa posolite i pobiberite, te pospite sa bijelim lukom u prahu i suhim peršunom. Prelijte sa malo ulja i ostavite na hladnom oko sat vremena.
Tikvu izrežite na jednake kriške, a mrkvu na kolutiće. Klip kukuruza također izrežite na jednake dijelove, pa sve pomiješajte u jednoj zdjeli. Posolite i pobiberite po želji, pa još dodajte ruzmarin, origano, te crveni biber u zrnu. Prelijte sa malo ulja i dobro izmiješajte, pa prebacite u tepsiju i stavite peći u rernu na 180 stepeni oko 40 minuta.
Prije nego povrće bude gotovo, dakle desetak minuta prije kraja pečenja, počnite s prženjem ribe. U većoj tavi zagrijte ulje, pa na njemu prepržite file ribe oko 3-4 minute sa obje strane.
Kuh poh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.