30.11.2023. 13:26
1
Riba na povrću
Ne iziskuje svaka riba neke velike pripreme da biste dobili ukusan obrok. Pangasius je najbolji dokaz za to, a naći ćete ga u većini marketa. Još kada mu pridružite miks povrća, dobijete odličan ručak.
Sastojci:
riba:
500 g fileta pangasiusa 
so
biber
bijeli luk u prahu
sušeni peršun
ulje

povrće:
150 g butternut tikve
1 mrkva
1 klip kukuruza
ruzmarin
crveni biber u zrnu
origano
so
biber
ulje

File pangasiusa posolite i pobiberite, te pospite sa bijelim lukom u prahu i suhim peršunom. Prelijte sa malo ulja i ostavite na hladnom oko sat vremena.

Tikvu izrežite na jednake kriške, a mrkvu na kolutiće. Klip kukuruza također izrežite na jednake dijelove, pa sve pomiješajte u jednoj zdjeli. Posolite i pobiberite po želji, pa još dodajte ruzmarin, origano, te crveni biber u zrnu. Prelijte sa malo ulja i dobro izmiješajte, pa prebacite u tepsiju i stavite peći u rernu na 180 stepeni oko 40 minuta.

Prije nego povrće bude gotovo, dakle desetak minuta prije kraja pečenja, počnite s prženjem ribe. U većoj tavi zagrijte ulje, pa na njemu prepržite file ribe oko 3-4 minute sa obje strane.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.