15.10.2024. 12:46
0
Gljiva namaz s orasima
Kad ste u nedoumici šta napraviti s gljivama, jednostavni recept za namaz je praktično rješenje. Ukusni namaz može poslužiti za doručak, večeru ili lagano predjelo.
Sastojci:

250 g šampinjona
150 g putera
50 g oraha
20 ml maslinovog ulja
1 luk
1 kuhano jaje
mješavina začina
so
biber

Skuhajte jaje i ostavite ga u frižider. Što duže stoji na hladnom lakše će biti za oguliti. Zatim u tavi na maslinovom ulju prepržite luk, pa dodajte sitno nasjeckane šampinjone. Blago posolite, stavite mješavinu začina i uz povremeno miješanje dinstajte 5-7 minuta,

Izdinstane gljive prebacite u dublju zdjelu, pa dodajte puter i kuhano jaje. Potom, dodajte orahe, malo bibera, pa sve umiksajte štapnim mikserom. Namaz miksajte dok ne budete zadovoljni teksturom.

Dobiveni namaz odlično ide na svjež hljeb, tost ili krekere.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.