24.3.2021. 12:54
0
"Ne igra selektor nego igrači, Demirovića ne možemo porediti s Džekom, tek treba da se dokaže"
Trener i bivši fudbalski reprezentativac, Vlatko Glavaš, govorio je za Source o večerašnjem nastupu Zmajeva u Finskoj na startu kvalifikacija za Mundijal, kao i o selektoru Petevu, Džeki, Demiroviću, novom predsjedniku FS BiH Zeljkoviću...
Utakmicom protiv Finske večeras (20.45 sati) u Helsinkiju naša fudbalska A selekcija započet će  kvalifikacije za Mundijal u Kataru.

Podsjetimo, u Grupi D pored Finske sa Zmajevima su još selekcije Francuske koju će ugostiti za sedam dana, te Ukrajine i Kazahstana.

Ovo će ujedno biti i debi novog selektora Ivayla Peteva, oko čijeg izbora se podiglo mnogo prašine i stvorila se prava sapunica kakvu znaju režirati samo gospoda u FS BiH. Ostaje da vidimo kako će naši reprezentativci reagovati na novog šefa (jer nije nikakva tajna da su najbolji među njima navijali za dolazak Sergeja Barbareza na mjesto selektora) i da li će se ponijeti kao pravi profesionalci i odgovoriti zadacima koji budu postavljeni pred njima.

Naš tim nije bez problema večeras. Pored nedovoljno oporavljenog Višće koji je propustio ovo okupljanje, ostaje pitanje koliko Petev može računati na dvije naše najveće zvijezde, Pjanića koji nikako ne igra u Barceloni, te Džeku koji vuče povredu, a nije ni u formi. Posljednji put strijelac je bio protiv Brage u Evropskoj ligi krajem februara).

O očekivanjima u večerašnjem meču, te o selektoru Petevu, Džeki, Pjaniću, talentovanom Demiroviću, ali i o novom predsjedniku FS BiH, Vici Zeljkoviću, za Source je govorio Vlatko Glavaš, trener i bivši reprezentativac BiH, te veliki navijač Zmajeva.


NOVINAR: Mirza Kadić.
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.