30.3.2021. 18:59
0
"Majstorović nije održao svoju riječ. Platforma zbog njega neće izgubiti povjerenje glasača"
Osnivač Platforme za progres Mirsad Hadžikadić za Source je prokomentarisao čudan potez Željka Majstorovića tokom izbora gradonačelnika, te je govorio o mogućim posljedicama za stranku.
Ako je suditi po izjavi koju je za Source dao osnivač i predsjednik stranke Platforma za progres, Mirsad Hadžikadić, ova bh. stranka je ni kriva ni dužna ovih dana dospjela u centar pažnje i dobila negativne ocjene kod velikog broja bh. građana. 

Podsjećanja radi, "krivac" za to je član Platforme Željko Majstorović koji je našao među direktno prozvanima osobama da su svojim glasanjem (Majstorović bio suzdržan) pokušale spriječiti izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva. 

Kasnije se ispostavilo da Majstorović, što su potvrdili i u Platformi za progres, nije ispoštovao potpisano obećanje da će glasati za kandidata Četvorke za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva, što je naišlo na osudu pomenute stranke.

Zbog svega navedenog, iz Platforme su javili kako je "od gospodina Majstorovića zatraženo da vrati mandat Platformi za progres i da na taj način pokaže da shvata moralne i političke posljedice svog postupka".

- Vijećnik je odbio preuzeti odgovornost i svojim medijskim istupima u ime Platforme za progres neovlašteno je izražavao stavove koji nisu u skladu sa zvaničnim stavom stranke. Osim toga, odbio je dalju saradnju i koordinaciju sa Općinskim odborom i organima stranke. Zbog svega navedenog, Predsjedništvo je donijelo ovu odluku, istakli su u Platformi za progres.

Poslušajte kako je sve ovo, ali i mogućnost da Platforma izgubi određen broj svojih glasača, prokomentarisao Mirsad Hadžikadić.


Novinar: Mirza Kadić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.