27.7.2023. 22:57
0
Haris Džinović nakon što mu je otkazan koncert u Hrvatskoj: To me ne zanima
FOTO: Instagram
Ostrvo Barbarinac u Kaštelanskom zalivu ovog ljeta je trebalo postati nova destinacija za vrhunsku zabavu.

Poruka organizatora
Međutim, ova muzička manifestacija nije plesala niti jedno ljeto. Srbijanski folker Aca Lukas, uprkos protivljenju Domovinskog pokreta i braniteljskih udruženja, ipak je nastupio na Barbarincu, ali je ubrzo stiglo saopćenje organizatora kako se svi koncerti muzičara iz regije otkazuju.

- Nažalost, lokalno politikanstvo, diskriminacija i netrpeljivost prema drugome ili drugačijem još su jednom pobijedili u Hrvatskoj.

Da, u 2023. godini! Primarni cilj ovog ljeta bio nam je osigurati zabavu za sve goste našeg područja, no zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi, prvenstveno onih u režiji Domovinskog pokreta, primorani smo otkazati sve navedene koncerte!

Mišljenja smo da su u ovim zakulisnim političkim igrama, koje ostavljaju jako ružnu sliku o svima nama kao domaćinima, iskorišteni i cijenjeni branitelji. Nadalje, cilj ovog projekta je zabava, širenje prijateljstava te promocija Hrvatske kao destinacije koja sve svoje goste prima na isti način, bez obzira na porijeklo, vjeru ili bilo kakvu drugu osnovu. Zahvaljujemo svima koji su otočić posjetili dosad i bili dio čarobne zabave - istakli su organizatori.

Kako piše „Slobodna Dalmacija“, među otkazanima su koncerti Jelene Karleuše i Harisa Džinovića.

Nema veze

- Koncert je koncert, može svako da otkaže iz bilo kojih razloga. Tako da ne bih ništa komentarisao, uopće me to ne zanima. Otkazali koncert, otkazali... Šta ću ja, ne sviđa im se i to je to. Ne sviđa im se Haris Džinović, nema veze, neka ga ne zovu. One koji im se sviđaju neka ih zovu – kratko je kazao Džinović, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.