5.9.2024. 13:23
0
Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci izborila finale
Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci prvi je finalista Paralimpijskih igara u Parizu, nakon što su sa 3:0 u setovima pobijedili selekciju Njemačke.

Zlatni ljiljani su od 12 sati igrali polufinale protiv Njemačke, te su ostvarili novu veliku pobjedu, a za zlato će se sutra boriti sa boljim iz današnjeg duela Iran - Egipat.

Naša reprezentacija je prethodno u grupi A zauzela prvo mjesto s tri pobjede. Savladan je Egipat 3:1, zatim Kazahstan 3:0, a onda i Francuska 3:0.

Slavili su danas sigurnu pobjedu sa 3:0. Od samog početka, pa do kraja kontrolisali su stvari na terenu i djelovali su potpuno sigurno, pa Nijemci nisu pronašli način barem da malo zakuhaju stvari, iako su doduše u trećem setu na 20:15 uspjeli da naprave veliku seriju i da se vrate, ali su naši odbojkaši ipak došli do pobjede pa je posljednji set okončan 31:29.

Bosna i Hercegovina je na prethodnim nastupima na Paraolimpijskim igrama osvojila dvije zlatne medalje (Atina 2004, London 2012), tri srebrene (Sydney 2000, Peking 2008, Rio De Janeiro 2016), te jednu bronzu (Tokio 2020).

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.