27.3.2017. 10:00
0
Rezultati 9. i 10. kola Vaterpolo lige KS
Ovog vikenda, 25. i 26. marta 2017. godine, na Olimpijskom bazenu Otoka odigrane su utakmice 9. i 10. kola Vaterpolo lige Kantona Sarajevo.

U subotu su odigrane dvije utakmice u seniorskoj kategoriji:

Akademija B je u prvoj utakmici bez većih poteškoća savladala Invictum sa 28:6 (6:1) (8:1) (6:2) (8:2). Najbolji pojedinci na ovom susretu bili su igrači Akademije B Salko Pašić sa sedam i Faris Bečović sa pet pogodaka.

Druga utakmica, koja je odigrana između Torpeda i Mladosti, donijela je puno više uzbuđenja i rezultatske neizvjesnosti. Ipak na kraju uz više sreće i htijenja, te malo bolju taktiku slavili su igrači Mladosti sa 11:7 (2:2) (1:2) (4:1) (4:2). Igrač utakmice bio je Bakir Tahmiščija (Mladost) sa pet postignutih golova.

Mlađi kadeti su svoje utakmice odigrali u nedjelju:

Invictum je u prvoj utakmici savladao Torpeda sa 10:1 (2:0) (1:0) (4:1) (3:0). Iz pobjedničkih redova posebno su se istakli Bakir i Anes Hadžić sa po tri pogotka.

Mladost i Akademija B su odmjerili snage u drugom susretu. Jedna od najboljih ovosezonskih utakmica, veoma izjednačena i do kraja rezultatski neizvjesna pripala je igračima Akademije B. Konačan rezultat bio je 7:6 (1:1) (0:2) (2:2) (4:1), a sa po tri pogotka istakli su se u redovima pobjednika Harun Kazagić i u redovima poraženih Ali Tanović i Tarik Mahalija.

Posljednje kolo biće odigrano 8. aprila 2017. godine
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.