10.6.2021. 16:21
0
Atletski klub "Sloboda-Tehnograd": Nastup na Međunarodnom atletskom mitingu u Autriji
Jučer, (09.06. 2021) su na medjunarodnom atletskom mitingu “Raiffesen Austria Open” u Eisenstadtu nastupili naši najbolji ćlanovi Kluba Rusmir Malkoćević, Hajrudin Vejzović i Edhem Vikalo koji su ostvarili odlićne rezultate istrčavśi svoje lične rekorde.

Rusmir Malkoćević je u trci na 400 m prepone osvojio 2 mjesto sa rezultatom 51,48 s, Hajrudim Vejzović je u trci na 100 osvojio 4 mjesto sa rezultatom 10:53 što je drugi rezultat svih vremena u  BiH u ovo disciplini, dok je Edhem Vikalo istrčao svoj najbolji rezultat u trci na 100 sa vremenom10:72.

Edhem Vikalo već sustra putuje na Prvenstvo Balkana za juniore koje se 12 i 13 juna održava u Istanbulu, gdje će nastupiti u disciplinama 100 m I 200 m.

Prema Kalendaru takmičenja ASBiH za 2021, godinu u  subotu će naši  takmičari-ke će nastupiti na Prvenstvu BiH za pionire-ke koje će se održati u Zenici, dok će  juniori-ke i  seniori-ku u nedjelju na “Međunarodnom atletskom mitingu Novi grad” u Sarajevu.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.