6.8.2024. 11:40
0
Olimpijci završili u bolnici nakon plivanja u Seni: Organizatori insistiraju da se takmičenje održi
Dvoje učesnika u triatlonu na Olimpijskim igrama u Parizu je završilo u bolnici, a sumnja se da su razboljeli zbog plivanja u zagađenoj Seni.

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu insistirali su da se takmičenje u triatlonu održi na Seni, iako je preko jednog stoljeća zbog lošeg kvaliteta vode strogo zabranjeno plivanje u rijeci.

Čak se i gradonačelnica okupala u rijeci prije početka OI, ali kada je došlo vrijeme za takmičenje ustanovljeno je da je nivo ešerihije koli u vodi preveliki i otkazani su svi treninzi.

Zatim je i muško takmičenje u plivanju pomjereno za dan, a onda se preko noći Sena "očistila" i javljeno je da će se takmičenje održati, i održalo se.

Opravdano se sumnja da je to ostavilo i posljedice na neke od takmičara.

Iako i dalje nije potvrđena veza između hospitalizacije trijatlonki i njihovog plivanja u Seni, jasno je da su mnogi bijesni.

Tako je Belgija morala da se povuče iz "miksa" zbog toga što nije imala zamjenu za Kler Mišel, koja je još od srijede u bolnici, dok je švicarski olimpijac Adrijen Brifo također zadržan na liječenju zbog infekcije gastrointestinalnog trakta.

(Erna H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.