22.12.2016. 11:05
0
Misterija nestanka djevojčice se nastavlja: Dva Barbarina prijatelja nisu prošli cijeli poligraf
Dvojica drugova Barbare Vitez (15) iz Sente, koji su posljednji put viđeni s njom prije nego što je djevojčica 25. novembra pala s mosta i nestala u Tisi, prošli su dio poligrafskog ispitivanja.

Kako saznaje Kurir, poslije detektora laži zaključeno je da nisu izvršili krivično djelo, da djevojka nije silovana niti ubijena, ali da na neka pitanja nisu rekli istinu.

Oni su juče bili podvrgnuti poligrafskom ispitivanju u zgradi Policijske stanice Senta uz prisustvo roditelja. Ispitivanje je počelo oko podneva i trajalo je više od pet sati.

Nije bilo silovanja i ubistva, kako je to navedeno u anonimnom pismu koje su nedavno dobili Barbarini roditelji. Anonimno pismo je lažno, ali još nije poznato ko je autor. Tokom poligrafskog ispitivanja dječaci su rekli da su te večeri bili s Barbarom.

Otišli su do mosta. Nikakve zle namjere i nasilja nije bilo. Niko djevojčicu nije namjerno gurnuo, niti je imao takav plan. Isključen je svaki oblik nasilja i zle namjere, ali oni, prema poligrafu, na dio pitanja nisu rekli cijelu istinu. Nešto se između njih kobne večeri ipak dogodilo - saznaje Kurir od izvora.

Podsjetimo, policija je nakon Barbarinog nestanka htjela dječake da podvrgne poligrafskom ispitivanju kako bi se otklonile sve sumnje. Međutim, jedan od njih dvojice završio je u bolnici, gdje se nalazio do prije neki dan. Ovo poligrafsko ispitivanje zatražila je policija, a s time su se saglasili i roditelji dvojice dječaka.

(Amila Alijagić/Kurir)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.