16.1.2017. 8:27
1
Edi Rama nakon "igre vozovima": Srbi na Kosovo mogu ući samo kao turisti
Nakon pritiska građana povodom zaustavljanja voza koji je jučer iz Beograda krenuo ka Sjevernoj Mitrovici oglasio se i albanski premijer Edi Rama, poručivši putem društvenih mreža da nema potrebe za zabrinutošću zbog, kako je kazao, političke "igre vozovima i avionima", prenosi Anadolu Agency (AA).

Rama je odgovarajući na komentar jednog od građana na Facebooku da treba "ujediniti vojne snage, jer se Srbija vraća na Kosovo", kazao da se ne brinu jer će "Srbi na Kosovo moći ući samo kao turisti".

"Kosovo je država, prijatelju. Nije pokrajina Jugoslavije i sa Srbijom ga jedino vezuje izgradnja budućnosti susjedstva između dvije države, a ne devastirana velikosrpska prošlost. Srbija će patiti od tog košmara prošlosti sve dok ne prizna Kosovo", napisao je premijer Albanije istakavši kako takvi košmari tjeraju Srbiju da "s vremena na vrijeme čini gluposti poput ove s vozom".

"Ove igre s vozovima i avionima su politički manevri i prikupljanje političkih poena", zaključio je Rama.

Voz, koji je u subotu krenuo iz Beograda za Mitrovicu, zaustavljen je u Raškoj od 16.30 sati, a za Beograd je krenuo natrag nešto iza 20.30 sati. 

(Anadolu Agency)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.