26.3.2024. 13:55
0
Njemački krajnji desničari na kursu Aleksandra Vučića: "Kosovo nije država. Ta tvorevina ne može opstati. To je protektorat NATO-a i EU-a"
Šef vanjskopolitičkog odbora desničarske parlamentarne skupine Alternative za Njemačku (AfD) u Bundestagu Petr Bystron kazao je za Kosovo Online kako s velikom zabrinutošću promatra procese oko zahtjeva Kosova za članstvo u Vijeću Europe.

"Želja je uvesti Kosovo u sve moguće međunarodne organizacije. Mi smo čvrsto protiv toga, Kosovo nije država, to je konstrukcija koja ne može opstati. To je protektorat NATO-a i EU-a. Vidimo veliki potencijal za daljnju eskalaciju ako se ovako nastavi", kazao je Bystron, koji je zamjenik člana Stalne delegacije Bundestaga u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Na sutrašnjem sastanku Političkog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe glasat će se o preporuci izvjestiteljice Dore Bakojani da Kosovo bude primljeno u ovu organizaciju.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.