29.4.2019. 12:40
0
Dačić: Sastanak u Berlinu kombinacija pritisaka i priprema pred europske izbore
Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić smatra kako će današnji sastanak u Berlinu biti kombinacija pritisaka i priprema pred europske izbore, kako bi se, dodao je, pokazala važnost Pariza i Berlina i određena ljutnja na Brisel.

Dačić je za TV Pink kazao da je sastanak i način da se pokaže nezadovoljstvo prema Federici Mogherini koja je, kako kaže, imala dosta tešku ulogu u vođenju briselskog procesa, a to je da koordinira ovaj proces i istovremeno tjera sve sudionike da budu disciplinirani u provođenju svega dogovorenog.

 Ocijenio je kako je njemačka kancelarka Angela Merkel ovim sastankom u dogovoru s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom riješila pokazati svoju ulogu u dijalogu Beograda i Prištine.

 "Srbija nikada nije osporavala potrebu da se dijalog vodi, ali smo rekli da možemo nastaviti dijalog samo ukoliko Haradinaj i kosovska vlada u Prištini ukinu odluku o taksama. Sada dolazi do relativizacije, a to znači šta ćemo mi učiniti da bi oni ukinuli takse", naveo je Dačić uoči sastanka.

 Istaknuo je kako se od sastanka u Berlinu teško mogu očekivati spektakularni proboji ukoliko se ne izvrše pritisci na Prištinu za ukidanje taksi.

 "Od današnjeg sastanka se ne može očekivati da bude povijesni, ali može biti i dobar ako se natjera Priština da ukine takse. Imajući u vidu sudionike, teško je to očekivati", rekao je Dačić i ocijenio kako će na Srbiju sigurno biti pritisaka ali kako predsjednik Aleksandar Vučić nije netko tko će podleći pritiscima, posebice "ukoliko je nešto protiv naših interesa", prenosi Tanjug.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.