24.6.2020. 20:45
0
Haradinaj: Moji ratni drugovi su nevini
Ramuš Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova i ratni saborac Hašima Tačija i Kadri Veseljija u OVK, izjavio je da vjeruje u njihovu nevinost i “nevinost svih drugih ratnih drugova”.

Reagirajući na vijest da je Specijalno tužilaštvo za ratne zločine podiglo optužnice protiv Tačija i Veseljija za zločine, Haradinaj je na svom Facebook profilu napisao “da se albanski narod na Kosovu s pravom borio za slobodu, nakon žestokog ugnjetavanja različitih srpskih režima, koji je trajao skoro vijek, a vrhunac je bio Miloševićev režim”, prenosi Avaz. 

- OVK je vodila čisti rat, što je rezultiralo slobodom i uspostavljanjem Republike Kosovo. Mi vjerujemo u nevinost predsjednika Tačija, predsjednika Veseljija i svih drugih ratnih drugova - napisao je Haradinaj, koji je i sam podnio ostavku na premijersku funkciju da bi bio saslušan u Specijalnom tužilaštvu u Hagu.



(Lejla Trle) 

Kosovo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.