20.8.2020. 21:43
0
Velika Britanija ukida Hrvatsku s liste zemalja sigurnih za putovanja
Hrvatska bi danas mogla biti uklonjena s popisa sigurnih koridora za putovanje Velike Britanije, nakon što su tamo potvrđeni prvi uvezeni slučajevi koronavirusa povezani s boravkom našoj zemlji, piše The Guardian.

Britanska će vlada vjerojatno ukloniti Hrvatsku s popisa sigurnih zemalja zbog porasta broja slučajeva koronavirusa.

Ukoliko dođe do toga, svi koji u Veliku Britaniju uđu iz Hrvatske morat će u 14-dnevni karantin. Odlukom bi mogle biti pogođene hiljade britanskih turista koji trenutno borave u Hrvatskoj.

Britanski ministar saobraćaja Grant Shapps susreo se u srijedu popodne s drugim ministrima kako bi razgovarali o idućim potezima, a službena bi najava mogla biti objavljena već danas, javlja britanski list.

Guardianu je rečeno da su službenici vladinog Zajedničkog centra za biosigurnost identificirali određene slučajeve koronavirusa koji su uvezeni u Britaniju iz Hrvatske.

Nije poznato koliko je slučajeva potvrđeno, ni gdje, ali je utvrđeno da je broj uvezenih slučajeva iz Hrvatske na sličnom nivou kao broj potvrđenih slučajeva uvezenih iz Španije, prije nego što je ta zemlja uklonjena s liste sigurnih u roku od samo nekoliko sati, što je izazvalo velike probleme mnogim turistima.

Kada su nedavno Francuska i još nekoliko zemalja uklonjene s liste, vlada je ipak dozvolila rok od 30 sati za prilagodbu pa se vjeruje, navodi list, da će takav slučaj biti i s Hrvatskom.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.