10.3.2022. 8:36
0
"Ako srpski vojnik uđe na Kosovo, Beograd će biti bombardovan"
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da "zna da Amerikanci ne dozvoljavaju nijednom srpskom vojniku da upadne na teritoriju Kosova", kao i da bi Beograd bio bombardovan kao 1999. godine, ako bi se tako nešto desilo.

“To srbijansko rukovodstvo vrlo dobro zna. Ako srbijanski oficir prođe kroz teritoriju Kosova, Beograd će biti bombardovan, a ne neka druga teritorija“, rekao je Haradinaj na RTV Dukađini, prenosi Telegrafi.

Kako je dodao, Srbija zna da je Kosovo područje odgovornosti Amerike, Velike Britanije i drugih, dok je za Rusiju rekao da ima uticaj u nekim dijelovima Balkana, ali da na Kosovu nema uopšte.

“Vučić i Srbija u ovom trenutku nemaju hrabrosti da intervenišu na sjeveru zbog međunarodne garancije. Ako bi se to desilo onda bi cijeli svijet znao da Vučić to radi u službi Rusije”, rekao je Haradinaj.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.