11.4.2023. 19:06
0
Drama u Splitu: Kriminalac upucan na ulici, policija s dugim cijevima traga za napadačem
FOTO: Dalmacija danas
Sve policijske snage su na terenu na splitskim ulicama, tragaju za napadačem na Josipa Čubelića (36) zvanog Čuba, koji je prostrijeljen u nogu iz vatrenog oružja u utorak oko 15,50 sati na predjelu Skalica.

Već sada se strahuje da je ovo ranjavanje tek najava predstojećih obračuna jer sukobi među osobama ovakvog profila rijetko ostaju na prvom. Svjedok koji je naišao neposredno nakon pucnjave opisao je Slobodnoj Dalmaciji što je vidio.

“Muškarac je ležao na cesti, točnije na trotoaru. Kraj njega je klečala doktorica i pomagala mu. Ne znam je li došla iz obližnje ambulante ili s Hitnom pomoći.

Vidio sam bocu vode kraj njih na asfaltu i policijsko vozilo u blizini. Ne znam kako su tako brzo došli. Prošao sam s motociklom i udaljio se da i mene ne bi zaustavili”, kazao je.

Josipa Čubelića je napadač sačekao na zavoju iz ulice Put Skalica prema Tablama, tačno ispod ambulante. S obzirom na njegovu burnu prošlost ne nedostaje kandidata koje bi inspektori trebali ispitati.

Policija je izvijestila kako se u ovim trenutcima za počiniteljem još traga. “Sve raspoložive snage su na terenu i tragaju za počiniteljem”, potvrdili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Žena koja radi u trgovini u blizini mjesta gdje se dogodila pucnjava kaže da je svjedočila događaju.

“Strankinja mi je uletjela u dućan sva uznemirena govoreći što se dogodilo. Vidjela je Mercedes stranih registarskih oznaka koji je vozio stariji čovjek. Nakon pucnja je pobjegao, srećom, strankinja je zapamtila tablice koje sam zapisala. Strah me”, priča radnica iz trgovine.

I drugi svjedoci kažu da su vidjeli bijeli Mercedes kako odlazi s mjesta pucnjave.

Josip Čubelić zvani Čuba policiji je od ranije dobro poznat Splićanin.

Čubelić je široj javnosti postao poznat kada je u Srinjinama u decembru 2017. po nogama izrešetan Mario Bečić, poznatiji kao mister turizma Dalmacije, a upravo je Čubu policija teretila za propucavanje i da ga je nakon ranjavanja izudarao drškom pištolja po glavi. No, nakon provedenih ni mjesec dana u istražnom zatvoru, Čuba je pušten na slobodu, pisala je tada Slobodna Dalmacija.

U dosjeu ima presudu od pet godina i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Aleksandra Dimitrova, poznatijeg pod nadimkom Aco Rus, u aprilu 2013. godine u Velebitskoj ulici te zbog opće opasne radnje i nedozvoljenog držanja oružja. Tokom boravka u zatvoru na splitskim Bilicama napao ga je Ante Bilić iz Splita, bokser osuđen za ubistvo iz pištolja Marjana Bilića Kovačevića na 12 godina zatvora, piše Slobodna.

Čubelić je odslužio četiri godine nakon kojih je pušten na uvjetnu slobodu.

S obzirom na sve, nije ni čudo da su dvije policijske patrole poslane da ga čuva dok je na liječenju u KBC Split.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.